Valnøddeboller med øl – en opskrift

Boller med et strejf af humle…

Nu har jeg efterhånden både præsenteret min opskrift på gulerodsboller, rødbede/prinsesseboller og burgerboller, så nu er det tid til at se på valnøddeboller med øl.

  • 1 øl
  • 3,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 100-150 g valnødder
  • 1 spsk salt
  • 1 kg mel

Tag en øl – gerne en classic som jo er lidt mørkere end pilsner. Tag lige så meget vand ca. og bland det. Opløs gæren i væsken.

Hak valnødderne og bland dem i væsken sammen med mel og salt. Ælt dejen i 10 min – gerne på en køkkenmaskine. Du kan selvfølgelig sagtens udskifte noget af hvedemelet med en grovere meltype, jeg gør det bare sjældent, da jeg elsker rigtigt hvedebrød.

Lad dejen hæve i 1-1½ time. Form ca. 20 boller. Dæk dem til og lad dem hæve i 30-60 min. Bag ca. 20 min ved 220 grader varmluft. Jeg bager ved 220 grader, da jeg synes, at disse boller godt må få en lidt sprød skorpe. Man kan sagtens skrue ned til 200 grader og stadig få lækre boller.

Nyd bollerne lune, på madpakken eller til morgenmad i morgen 🙂

Øl og vand skummer, når gæren tilsættes.
Øl og vand skummer, når gæren tilsættes.

image

Lækre nybagte boller
Lækre nybagte boller
Selvom de er bagt med hvedemel er de mørke i farven.
Selvom de er bagt med hvedemel er de mørke i farven.

 

Lignende indlæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *