Eksem

Jeg har gjort noget grænseoverskridende…

Hvornår er en kvinde virkelig nøgen? Når hun er uden sin make-up…

image
Shit et grænseoverskridende billede! Mine øjenlåg er så hævede, at de folder i tre…

 

Mit eksem om øjnene er helt ekstremt og kløende i disse dage. Og jeg har skiftet mascara, creme og make-up fjerner, men det hjælper ikke rigtigt.

Af natur har jeg lyse øjenvipper og lyse øjenbryn, så jeg føler mig meget nøgen uden min mascara til at indramme mine øjne. Hele efteråret har jeg stort set undladt øjenskygge pga. let eksem. Nu er det blevet så meget, at jeg i dag tog den grænseoverskridende beslutning at tage på job uden mascara. Godt nok kun to timer, men arghh det var ikke rart. Jeg var NØGEN – og med hævet og rød hud rundt om øjnene.

Og hvorfor er det kommet så vidt? Fordi jeg ikke har haft overskud til at gøre noget ved det. Men NU skal det være. Den store beslutning har så været, om jeg skulle konsultere en læge eller en alternativ behandler. Min barndom har været præget af alternative behandlere med stor succes, men min praktiske og lidt dovne tilgang synes, at en tur til lægen med forventning om en hormon-creme lyder nemt.

Overordnet har jeg den opfattelse, at man i den alternative verden vil se mit eksem som et symptom på, at der er noget i min krop/liv, der er i ubalance. Når det er lokaliseret, er fokus på at skabe balance, hvorefter symptomet (eksem) gerne skulle forsvinde. Ved lægen behandles symptomet, uden den bagvedliggende ubalance justeres.

Når jeg læser ovenstående lyder det ret “alternativt”, og min naturvidenskabelige hjerne kan heller ikke helt acceptere det. Men ergo har jeg valgt, at det er her jeg starter! Jeg har “bestilt tid” ved en kinesiolog og healer, som vil teste mig og heale mig, og derfra tage en snak med mig om, hvorvidt hun kan hjælpe mig.

Jeg krydser fingre og håber på det bedste. For jeg savner godt nok at have en nogenlunde BLEG og “glat” hud om øjnene med mulighed for at skabe kulør med øjenskygge, streg og mascara.

P.S.  Behandleren er min mor 😉


Jeg har efterfølgende udgivet flere indlæg om mit eksem. Bl.a. Farvel til svamp og mascara og Historien om mit eksem

4 tanker om “Jeg har gjort noget grænseoverskridende…”

  1. Åh for helvede hvor jeg føler med dig.

    Og må jeg tilføje: Man kan godt få cremer uden hormoner, og nogle gange kan det være rart at behandle symptomet mens man arbejder på at finde kimen.

    Bare til overvejelse 🙂

    1. Tro mig jeg har også gang i både cremer og olier uden tilsætningsstoffer – ellers havde jeg kløet øjnene ud! Det går bare ikke særlig godt med hverken kontaktlinser, briller eller make-up, da det fedter 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *