Sødmælksis

Så skal der laves is…

Børnefødselsdag = is

I weekenden skal vi fejre Lillepigens 3 års fødselsdag. Jeg har en travl uge, så havde egentlig sat ambitionsniveauet for det hjemmelavede lidt ned, men nu har jeg fortrudt. Selvfølgelig skal der være hjemmelavet is.

Så jeg har haft gang i is-maskinen. Ambitionen er tre slags:

  • Mint og chokolade
  • Straciatella
  • Smarties

Alle tre is laves på samme base af vanilleis, hvor fyldet så røres i. Vi har eksperimenteret med både jordbær, banan, chokolade og kokosis, men uden det store held. Fælles for dem alle er, at de er flødeis, som bliver meget hårde.

Min opskrift på basen af vanilleis består primært af sødmælk. Det gør den lidt mere vandet, men ikke så hård og kompakt…

Jeg rører isen på vores ismaskine, som er et add-on til vores Kenwood røremaskine, som jeg har skrevet et indlæg om her.

Opskriften er simpel:

  • ½ l sødmælk
  • 1,25 dl piskefløde
  • 1 tsk vanilleekstrakt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 sukker
  • Fyld… F.eks. 150 – 200 g chokolade.

Mælk, fløde og vanilleekstrakt varmes op i en gryde – til det næsten koger. Æg og sukker piskes, til det er lyst. Under omrøring hældes mælkeblandingen op til sukkerblandingen. Der røres til sukkeret er helt oløst. Herefter hældes det tilbage i gryden og varmes ved svag varme, ind til massen er så “cremet”, at den bliver hængende på bagsiden af en ske. Så skal det bare køle et par timer i køleskabet, hvorefter det skal køre på ismaskinen ca. ½ time. Jeg plejer at tilføje fyld efter ca. 15-20 min.

Så er det bare i fryseren med det 🙂

 

Pebermynte-chokolade-is
Pebermynte-chokolade-is

 

Vanilleis med Smarties (og rød frugtfarve)
Vanilleis med Smarties (og rød frugtfarve)

2 tanker om “Så skal der laves is…”

    1. Beklager det sene svar.
      Jet har ingen erfaring med at lave isen uden en ismaskine. Den er ret ‘vandet’, så måske det bliver meget krystalliseret?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *