At være bestyrelsesmedlem blandt professionelle…

Et valg, et resultat, en ny titel…

I dag har jeg været i København til møde i en bestyrelse. Jeg mangler nemlig at fortælle jer om en anden side af mit arbejde – eller mit bijob, om man vil. Den virksomhed jeg er ansat i, er fondsejet. Dvs. at det er en fond, der ejer størstedelen af aktierne, mens medarbejderne ejer den resterende del.

Fonden kan derfor betragtes som ejere af virksomheden. Det har den fordel, at virksomheden ikke skal tjene en masse penge til aktionærerne, men istedet kan bruge overskuddet til at styrke virksomheden. F.eks. ved opkøb eller udvikling.

Fondens bestyrelse består af otte fondsvalgte medlemmer, samt fire medlemmer der er valgt af virksomhedens medarbejdere. Der er valg blandt medarbejderne hvert 4. år, og i marts blev jeg valgt ind.

Fondens bestyrelse har ikke noget med den daglige drift at gøre, men vi ønsker selvfølgelig det bedste for virksomheden, og kan udstikke nogle overordnede ønsker for udvikling. Hvordan det skal eksekveres er ikke op til os at afgøre. Derudover benytter vi aktieudbyttet (for sådan et er der) til at uddele midler inden for Fondens fundats. Det er især til videnskabelige formål.

Jeg er ubetinget den yngste. De fondsvalgte er meget erfarne folk. Formanden er faktisk vores tidligere CEO, som nu er “pensioneret”. Så jeg lytter og lærer rigtig meget – både om virksomheden, men også om hvordan virksomheden fungerede i “gamle” dage. Og det er ikke engang så længe siden. Jeg tror, at vi var ca. 4.000 ansatte, da jeg startede for 7½ år siden – og i dag er vi 12.000…

Hele bestyrelsen mødes fem gange om året. Derudover er der nogle underudvalg, som holder møder efter behov. Jeg sidder med i vores værdi-udvalg, og så er jeg blevet formand for vores kommunikationsudvalg. Det er da noget af et ansvar, at lægge på mine unge skuldre 😉

image

 

4 tanker om “At være bestyrelsesmedlem blandt professionelle…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *