Pasteuriserede æggehvider

Belgiske vafler med chokoladesovs – en opskrift

Så har vi igen lavet belgiske vafler med lun chokoladesovs – og jeg er fan!

Belgiske vafler

I julegave ønskede jeg mig et nyt toastjern, og jeg fik en slags multijern fra Tefal Snack Collection, hvor man kan udskifte pladerne, og dermed lave flere forskellige ting. Som standard er der plader med til toast og belgiske vafler. Derudover kan man købe flere plader. Så nu er vi kørende med både toast og belgiske vafler.

I dag var min barndomsveninde på besøg til frokost, og vi har altid haft en fælles ting for toast, så det var selvfølgelig på menuen. Og så sluttede vi af med belgiske vafler med chokoladesovs 🙂

Belgiske vafler

Ingredienser til belgiske vafler:

  • 2½ dl mælk
  • 100 g smør
  • 1/4 vanillestang
  • 125 g mel
  • 4 æg  eller 3 æg og 1 bøtte med æggehvide
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk sukker

Bland mælk, smør og korn fra 1/4 vanillestang i en gryde. Varm op til kogepunktet. Bland mel, æggeblommer, salt og sukker i en skål. Mens mælkeblandingen varmes op, piskes æggehviderne stive. Bland mælke- og melblanding. Vend de stive æggehvider i, men pas på ikke at slå al luften ud af dem.

Varm vaffeljernet op, og hæld dej på.

Belgiske vafler

Belgiske vafler

Belgiske vafler

Ingredienser til chokoladesovs:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1-2 dl piskefløde

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt med piskefløden over et vandbad. Jeg synes selv, at chokoladesovs til vafler skal være rimelig tyk, og jeg vil derfor selv kun bruge 1 dl piskefløde. Men er man til en tyndere konsistens, kan der tilsættes mere fløde. Chokoladesovsen skal nydes lun, da den størkner, når den kommer på køl.

Belgiske vafler

Belgiske vafler

Belgiske vafler

Billeder er taget med mit kamera, men min veninde har været fotograf på nogle af dem.

Indlægget indeholder et affiliate link.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *