Bøger

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg ikke kan anbefale en bog eller forfatter – og det vil jeg altid gerne, men jeg er ikke særlig god til at huske de gode bøger på stående fod. Så derfor har jeg besluttet mig for at lave den “side” på bloggen, hvor jeg løbende kan tilføje bøger og forfattere.

Jeg læser oftest krimier, hvorfor 95 % af titlerne er krimier. Jeg har lavet listen i alfabetisk orden efter forfatternes efternavn. Nogle forfattere har kun skrevet en enkelt bog, mens andre har flere bøger og serier bag sig.


Bille & Bille: Forfatterparret skriver krimier om bidenskabsjournalisten Thea Vind, der skriver for forsk.nu. Hun bliver rodet ind i en række drabssager, der alle har tilknytning til forskning og videnskabsmiljøet. Der er pt. (2016) udgivet fire bøger om Thea Vind.


Blædel, Sara: More to come…


Börjlind, Cilla og Rolf: More to come…


Brown, Dan: More to come…


Castillo, Linda: More to come…


Cornwell, Patricia: Amerikansk forfatter der har skrevet en lang række bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta. Massevis af bestialske drabssager som Scarpetta involveres i som retsmediciner, men også i kraft en niece ved FBI og en kæreste der også er noget ved politiet.


Dahl, Arne: To krimiserier. More to come…


Engberg, Katrine: Debutkrimi er Krokodillevogteren fra 2016. More to come…


Fink, Charlotte: Tilbereden. More to come…


Gazan, Sissel-Jo: Svalens graf. More to come…


Grue, Anna: More to come…


Hammer, Lotte og Søren: More to come…


Hawkins, Paula: More to come…


Hjorth, Michael og Rosenfeldt, Hans: Dette svenske forfatterpar skriver krimier om det svenske rejsehold og den løst tilknyttede kriminalpsykolog Sebastian Bergman, der bruger sex som “narkotika”. Jeg har anmeldt “De uegnede”.


Holst, Hanne Vibeke: To serier. More to Come…


Høeg, Peter: Effekten af Susan More to come…

image


Jensen, Jens Henrik: Her er tale om en dansk forfatter, der bl.a. har udgivet to krimi-triologier. Dvs. Nina Portland triologien er færdigskrevet, mens vi fortsat venter på 3. bind i Oxen triologien. Jeg har tidligere anmeldt to af hans bøger her på bloggen, nemlig De hængte hunde og De mørke mænd.

Derudover har han også udgivet Kazanski triologien, som jeg fortsat har tilgode at læse.


Jungstedt, Mari: More to come…


Kaaberbøl, Lene og Friis, Agnete: More to come…


Kazinski, A.J.: Forfølgerne og En hellig alliance. More to come…


Kepler, Lars: More to come…


Larsson, Stieg: Manden bag Millenium triologien med Mænd der hader kvinder, Lisbeth Salander og Michael Blomkvist. I serien følger vi Michael Blomkvist der ejer det journalistiske magasin Millenium. Han løser en familiegåde i det første bind, og rager uklar med nogle ubehagelige typer i de følgende to bind. Derudover er den meget specielle og super dygtige hacker Lisbeth Salander en personlighed, der virkelig giver bøgerne deres kant.


Läckberg: More to come…


Madsen, Inger Gammelgaard: Roland Benito. More to come…


Mankell, Henning: More to come…


Marklund, Liza: More to come…


Melander, Jakob: More to come…


Nesbø, Jo: Norsk forfatter der skriver krimier om den hardcore politibetjent Harry Hole. Han har sine egne dæmoner at kæmpe med, samt en masse sager at løse 🙂


Olsen, Jussi Adler: More to come…


Slaugther, Karin: More to come…


Stein, Jesper: More to come…


Theils, Lone: Endnu har Lone Theils kun udgivet en krimi, nemlig Pigerne fra Englandsbåden. Den er til gengæld rigtig velskrevet og baseret på virkelige hændelser.


Vallgren, Carl-Johan: More to come…


Vincentz, Helle: Forfatteren bag Stjålne liv som er første bind i en ny krimiserie (triologi?) om antropologen Sofie Munk.

Bogtip

Samme forfatter står også bag triologien Den afrikanske jomfru, Den filipinske pirat og Nukaakas kabale. Denne triologi har jeg stadig tilgode at læse.


Wolf, Inger: Her er der tale om to krimiserier. Den ene omhandler den østjyske politibetjent Daniel Trokic, der stammer fra Kroatien. Han løser i de første bøger sager i Danmark, rager uklar med sine overordnede og sendes i de sidste par bøger til udlandet. Jeg har bl.a. anmeldt “Det perfekte sted at dø”.

 

 

En blog om livets krøllerier