Hverdagsmad

Boller i karry som nem hverdagsmad – en opskrift

En af livretterne hjemme hos os er boller i karry. For mig er det god hverdagsmad. Jeg bliver dog ofte mødt med kommentarer om, at det er en lidt besværlig ret at stå med på en hverdag, men det afhænger nok af, hvordan man griber det an 🙂

Når jeg koger kødboller, så gør jeg det i weekenden og bruger 1 kg fars. Så har vi faktisk boller til 4 x boller i karry. Derfor er det kun en ud af fire gange, at det er en omstændig ret at lave. De andre tre gange, kan jeg klare det på 25 min.

Så her er en opskrift på boller i karry som hverdagsmad.

Hverdagsmad

Ingredienser til kødboller:

 • 1 kg svinefars
 • 2 dl mel
 • 3 dl mælk
 • 1-2 revne løg
 • 3 tsk salt
 • Peber
 • 2 æg

Ingredienser til karrysovs:

 • 2 spsk Becel (eller smør)
 • 2 spsk mel
 • ½-1 spsk karry
 • 4 dl bouillion
 • 1 dl mælk (eller fløde)
 • Limesaft
 • Salt og peber

Riv løget, og rør det sammen med kød og mælk. Tilsæt salt og peber. Rør til sidst æg i. Store portioner kan med fordel røres på maskine.

Hverdagsmad

Bring en stor gryde vand i kog. Salt vandet let. Form kødboller med hænderne og/eller en ske. Lav dem ca. ½ størrelse af, den størrelse du ønsker. De vokser nemlig en del under kogningen, hvor de suger vand.

Kog 5-10 kødboller af gangen, alt efter grydens størrelse. Kogetiden afhænger også af størrelsen på kødbollerne. Mine plejer at koge ca. 10 min.

Hverdagsmad

Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Frys de kødboller, der ikke skal spises samme dag.

Hverdagsmad

Karrysovsen laves ved, at smelte Becel og røre op med mel og ½-1 spsk karry. Mængden af karry afhænger selvfølgelig af, hvor kraftig din karry er – og hvor sarte maver, der skal spise det. Her i huset, tager vi hensyn til børnene, så mængden af karry modereres.

Hvis du lige har kogt kødboller, tages 4 dl af kogevandet. Ellers koges 4 dl vand i en elkedel og røres op med en boullionterning. Med den sidste løsning, skal bouillioen røres før, der røres smør og mel.

Tilsæt 1 dl bouillion til karrymassen og rør godt. Når der koger tilsættes igen en dl bouillion. Dette fortsætter til alle fire dl er brugt. Tilsæt dernæst mælken og smag til med salt, peber og lime.

Har vi gæster, så skifter jeg gerne mælken ud med fløde 🙂

Tilsæt bollerne i sovsen, og lad dem blive varmet igennem ved lav varme.

Hverdagsmad

Når retten skal laves som hverdagsmad, sætter jeg først ris over, og laver dernæst sovsen. Når risene har kogt 10 min, plejer sovsen at være færdig. Så opvarmes bollerne stille og roligt i de 12 min, jeg lader mine ris trække. Og så er der mad på 25 min. Det er da nemt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *