En opskrift på pebernødder

Mums hjemmelavede pebernødder med ru overflade, et godt bid og lækker smag…

Mange gange har jeg oplevet, at folk har spurgt efter opskriften på mine pebernødder. Det er faktisk min mors opskrift, men vi har alligevel fundet hver vores version af den, så nu er det vidst “min” opskrift 🙂

 • 250 g mel
 • ½ tsk hjortetaksalt
 • 100 g smør
 • 38 g brun farin
 • 112 g sukker
 • 1 æg
 • ¼ – ½ tsk hvid peber (kan evt. udelades)
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk allehånde eller nelliker

Bland mel og hjortetaksalt godt, smuldr smørret i, tilsæt farin, æg og krydderier og ælt dejen sammen. Tril dejen til små kugler der lægges med lidt afstand på en beklædt bageplade. Bag pebernødderne ved 190 – 200˚ i ca. 8 min.

image

image

image

3 tanker om “En opskrift på pebernødder”

 1. Elsker min mormors pebernødder og vaniljekranse, som jeg næsten altid får en portion i december. Smager pebernødderne ikke godt hvis man kommer til at bruge 40 g brun farin? 😛 Hvor mange plejer sådan er portion at give?

  1. Hehe det med det brune farin er faktisk fordi den originale opskrift er med lys farin – men det er udgået, og så har jeg googlet mig til et nyt forhold – man er vel ingeniør…
   Opskriften giver tre bageplader fulde… Så en lille kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *