Løbeudfordring

Jeg har fået en udfordring…

Jeg har fået en udfordring… af mig selv! Og den omhandler løb…

Jeg har i mange år, misundt mine venner og familie der bare snører løbeskoene og kommer af sted. Jeg hader at løbe! Og jeg er dårlig til det. Små korte ben og en stor barm er ikke nødvendigvis opskriften på succes, men ærlig talt har min hjerne, været den største forhindring. Det er sket flere gange, at jeg er gået i gang med at løbe – og lige så mange gange er jeg stoppet igen.

Løb

Ærlig talt har jeg aldrig løbet 5 km uden pause. Og min bedste tid til et officielt motionsløb er omkring 33 min for 5 km. Jeg var nok nået så vidt, at jeg havde besluttet, at det løb ikke var noget for mig – før måske om mange år.

Men med to børn og en krop, der nærmest ikke en gang har løbet efter bussen i over et år, så følte jeg pludseligt et behov for at mærke min krop. Jeg besluttede mig for, at jeg ville prøve at løbe en tur i den kommende uge. I løbet af et par dage modnedes tanken, og jeg udvidede mit projekt, til at jeg ville lære at løbe. Der har altid være masser af programmer, men det med at løbe og tage tid, det magter jeg ikke. Men hurra for udvikling, for det kan man selvfølgelig få en app til! Google, google, google og så havde jeg fundet en app der blev anbefalet flere steder til den nette sum af 16 kr.

Nu var min største bekymring for den kommende mandag, om min krop kunne holde til det – og hvad mine temmelig store mælke-bryster ville sige. Men jeg fandt en stor sportstop, der kunne spændes udover en amme-bh, og så var rimelig styr på den del 😉

Programmet byder på tre løbeture om ugen i ni uger. Min ambition er ikke nødvendigvis at lære at løbe 5 km, opnå en bestemt hastighed, tabe mig eller at gennemføre alle ni uger. Nej min ambition er, at jeg skal gennemføre mindst fire uger, før jeg giver op… Så har jeg nået at mærke min krop igen 🙂

Jeg har netop gennemført første uge, og herunder får I mine umiddelbare vurderinger efter hver løbetur. Jeg lover, at jeg vil følge op løbende, men måske først, når der er gået fire uger – hvem ved…

Uge 1:

Det var samme program alle tre dage, nemlig 5 min rask gang som opvarmning og otte sekvenser af 1 min løb og 1,5 min gang. Til sidst 5 min cool down.

Løb

Dag 1: Lillebror havde vækket mig kl fem om morgenen. Det regnede. Og undskyldningerne stod i kø, men jeg følte mig motiveret. Af sted med mig. De første to sekvenser med løb gik vildt godt. Jeg havde bare lyst til at fortsætte. Derefter blev det lidt hårdere, og jeg kunne godt mærke, at min krop ikke er vant til at blive presset. I sekvens 5 overhørte jeg, da jeg skulle stoppe med at løbe – og så blev det hårdt 😉 Jeg fik ømme fødder, men det var en god oplevelse!

Dag 2: Undskyldningerne stod igen i kø efter to nætter med syge børn og underskud på søvnkontoen. Men jeg VILLE af sted. Og det gik godt! Jeg kom af en eller anden grund af sted to minutter længere end de programsatte 30 min, men jeg havde det skønt, da jeg nåede hjem

Dag 3: Igen var jeg meget opsat på at skulle af sted. Jeg nød det faktisk. En hel halv time kun i selskab med mig selv, min “træner” og Mads & Monopolet som podcast. I dag syntes jeg, at løbesekvenserne var lettere 🙂

Så nu er det weekend, og i næste uge har jeg igen booket tre løbeture ind i kalenderen.

I må meget gerne lige give mig et hep, så jeg kan føle mig lidt sejere!!! Kram og god weekend til jer.

6 tanker om “Jeg har fået en udfordring…”

    1. Tak, og nej tak 😉
      Nu tager vi lige en dag af gangen, og så må vi se, hvor længe motivationen holder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *