Er en madplan kun for planlæggere?
Svaret er nej! Alle kan lære at lave og bruge en madplan. Det kan dog kræve lidt øvelse 😉 Det vigtigste er dog at huske på, at en madplan ikke skal være irriterende, men en hjælp.
Jeg laver madplan hver weekend, og samtidig får jeg skrevet indkøbsseddel. Så skal jeg hverken være kreativ eller handle ind i løbet af ugen.
Herunder har jeg listet nogle fordele ved at lave madplan:
- Du kan nøjes med at handle én gang om ugen = du sparer tid.
- Du kan planlægge madplanen ifht. familiens kalender. Nemme retter til hektiske dage og mere tidskrævende retter til dage med god tid = ingen stress
- Du kan planlægge mad til to dage. Her i huset laver vi næsten aldrig mad tirsdag, hvor vi kommer sent hjem, så mandag planlægges ofte til at strække til to dage = udnyttelse af rester.
- Det er nemt at tage kød op fra fryseren, bare man husker at kigge på planen = ingen panik med frossent kød.
- Du slipper for indkøbsture efter en lang arbejdsdag med trætte børn på slæb og absolut ingen inspiration = ro på i ulvetimen.
- Du kan planlægge ugen, så der kommer forskellige slags kød på menuen. En fast vegetardag eller en fast aften med rugbrød er også nemt at indlægge. Det samme gælder variationen mellem pasta, ris, kartofler, grønt osv. = varieret kost.
- Du kan ALTID ændre madplanen, hvis du får lyst til noget andet. Så kræver det måske bare lidt indkøb = plads til at være impulsiv.
Så nu er det bare med at komme i gang med at lave madplan. 🙂
Lignende indlæg: