Skær toppen af, fyld grønsager og kød i, top med dressing og spis…
Pitabrød er altid et sikkert hit herhjemme. Alle kan få lige præcis det i, som de elsker. Vi plejer at have en række forskellige grønsager, f.eks. agurk, tomat, peberfrugt, majs, revne gulerødder o.l. Og så mener jeg også, at der skal være æg og hjemmerørt dressing… (Creme fraiche, ketchup, paprika og salt)
Af kød er vi vilde med skinke og tun, men bacon eller rester er også lækkert. Den anden dag havde jeg skåret resterne af en culotte i tern, og stegt på panden med lidt væde og ketchup (et super krydderi 😉 ).
Og hjemmebagte pitabrød gør det altså lige lidt mere lækkert 🙂
- 15 g gær
- 3 dl vand
- ½ kg mel
- 2 spsk olie
- ½ spsk salt
Opløs gæren i vandet og rør de øvrige ingredienser i. Lad det røre 10 minutter. Jeg bruger altid min køkkenmaskine, og så er 10 min ingenting…
Lad dejen hæve i ca. 2 timer. Fordel den i 12 klumper. Rul dem hårdt, og lad dem hvile under et fugtigt klæde i ca. 10 min.
Rul hver enkelt kugle ud til en cirkel med en diameter på ca. 15 cm. Læg på bagepapir. Det er nemmest, hvis hver enkelt pitabrød har sit eget stykke bagepapir.
Lad pitabrødene hæve i ca. ½ time.
Tænd ovnen på maksimum og lad den varme op med en plade i midten. Læg nu fire pitabrød i ovnen af gangen. Brug f.eks. en pizzaspade. De skal bage i ca. 3 min. De er færdige, når de hæver op. Pas på, at de ikke bliver for brune. Lad dem køle af på en rist. Når de er lune, så læg et klæde over, så de forbliver bløde.
Inden servering skal de lunes igen (bages færdig).
Velbekomme.
Lignende indlæg:
2 tanker om “Hjemmebagte pitabrød – en opskrift”