Hjemmelavede stjerneskud – en (form for) opskrift

Fisk, rejer og dressing på hvidt brød – what’s not to like?

Den anden aften kastede jeg mig ud i en gang hjemmelavede stjerneskud. Det var godt nok uden dampede fisk, men meget lækkert. Det er ikke en billig ret, men det er også fint med lidt forkælelse en gang imellem. Til fire små stjerneskud brugte jeg:

  • 4 rødspættefiletter
  • Mel, æg, rasp, salt, peber, olie og becel til stegning
  • 4 skiver groft toastbrød
  • Salat
  • Smør
  • Rejer
  • Stenbiderogn
  • Slik-asparges
  • Citron
  • Dressing, se opskrift og ingrediensliste

Jeg fandt en opskrift på dressing på Alletiders Kogebog, som både indeholdt vand fra asparges, mayonaise og creme fraiche = ene gode sager. Opskriften findes her.  Bemærk at der i opskriften var rigeligt til de fire små stjerneskud jeg lavede. Vi brugte ikke en gang halvdelen af dressingen.

De fire rødspættefileter blev vendt i mel med salt og peber, dernæst æg og til sidst rasp. Jeg stegte dem i en blanding af olie og becel, hvilket jeg stort set altid bruger.

Jeg ristede de fire skiver toastbrød på en brødrister og smurte dem med smør. Dernæst lagde jeg vaskede og tørrede salatblade på hvert af de fire stykker brød. Så blev madderne pyntet med asparges, rejer og rogn. Dette blev toppet med dressing og citron.

Velbekomme.

image

image

Lignende indlæg:

 

 

3 tanker om "Hjemmelavede stjerneskud – en (form for) opskrift"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *