Er der noget bedre end en rugbrødsmad med lun leverpostej?
Ja, det er endnu bedre, hvis der er tale om hjemmelavet leverpostej. Hjemmebagt leverposter kan spises året rundt, men jeg synes nu, at der hører sig julen til, og er “standard” til en julefrokost.
Siden jeg fik min køkkenmaskine (læs her), har jeg nogle gange kastet mig ud i at lave hjemmelavet leverpostej. Det tager en times tid, men så er der også til at fylde i fryseren. Jeg fryser dem ubagte. Så kan de blot tages op, når der kommer gæster, bages og serveres 🙂 Hvis du ønsker at fryse dem rå, så husk at købe ferske råvarer. Hvis du køber frosne råvarer, bør du bage leverpostejerne, før de fryses.
Til 7 leverpostejer i brugte jeg følgende:
- 1400 g lever
- 600 g spæk
- 8 tsk salt
- 4 tsk peber
- 1 fed hvidløg
- 4 æg
- Ca. 3 løg = 8 tsk revet løg
- 200 g smør
- 8 spsk mel
- 2 l mælk
Lever og spæk køres gennem kødhakkeren én gang. Ønskes en finere leverpostej, kan det køres igennem to gange.
Kødet blandes med salt, peber, hvidløg, æg og revet løg.
Smøret smeltes og blandes med melet. Mælken hældes i lidt af gangen, og koges til en opbagt sovs.
Det hele røres sammen og hældes i forme. Kan nu fryses.
Leverpostej bages 1 time ved 200 grader. Serveres med rugbrød.
Lignende indlæg:
Muuuums!!!
Ja det er helt fantastisk, at jeg nu har fryseren “fuld”… 🙂