Hjemmelavet leverpostej

Er der noget bedre end en rugbrødsmad med lun leverpostej?

Ja, det er endnu bedre, hvis der er tale om hjemmelavet leverpostej. Hjemmebagt leverposter kan spises året rundt, men jeg synes nu, at der hører sig julen til, og er “standard” til en julefrokost.

Siden jeg fik min køkkenmaskine (læs her), har jeg nogle gange kastet mig ud i at lave hjemmelavet leverpostej. Det tager en times tid, men så er der også til at fylde i fryseren. Jeg fryser dem ubagte. Så kan de blot tages op, når der kommer gæster, bages og serveres 🙂 Hvis du ønsker at fryse dem rå, så husk at købe ferske råvarer. Hvis du køber frosne råvarer, bør du bage leverpostejerne, før de fryses.

Til 7 leverpostejer i brugte jeg følgende:

  • 1400 g lever
  • 600 g spæk
  • 8 tsk salt
  • 4 tsk peber
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • Ca. 3 løg = 8 tsk revet løg
  • 200 g smør
  • 8 spsk mel
  • 2 l mælk

Lever og spæk køres gennem kødhakkeren én gang. Ønskes en finere leverpostej, kan det køres igennem to gange.

Kødet blandes med salt, peber, hvidløg, æg og revet løg.

Smøret smeltes og blandes med melet. Mælken hældes i lidt af gangen, og koges til en opbagt sovs.

Det hele røres sammen og hældes i forme. Kan nu fryses.

Leverpostej bages 1 time ved 200 grader. Serveres med rugbrød.

image

image

image

image

Lignende indlæg:

5 tanker om “Hjemmelavet leverpostej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *