Salon

Mød en iværksætter #3 – Frisør og make-up artisten

Så er det blevet tid til endnu et miniportræt af en sej iværksætter. Denne gang har jeg sat Nanna i stævne. Nanna er min frisør, og har sin egen salon i Tilst. Jeg har stor respekt for hende og hendes arbejde, så det var nemt at invitere hende med på bloggen. Heldigvis var Nanna frisk 🙂

Læs de første to miniportrætter af iværksættere her og her.

Alle billeder er leveret af Nanna.

Salon

1) Kan du give en kort intro til dig selv?

Jeg hedder Nanna Bendix og er 29 år. Jeg bor med min kæreste Philip og vores hund Rosa.

2) Hvad er din uddannelse?

Jeg er uddannet frisør og make-up artist fra Kolding Teknisk Skole i 2008.

3) Fortæl om din virksomhed?

Min virksomhed er en frisør og make-up salon i Tilst. Udover at betjene kunder i min salon, tilbyder jeg også mine kunder at komme ud til dem. Ca. 20 % af mine behandlinger foregår hjemme hos kunderne.

Jeg startede salonen for 3 år siden. Min virksomhed hedder mit eget navn, nemlig Nanna Bendix Frisør og Make-up Artist. Det valgte jeg fordi, jeg synes, at min virksomhed godt måtte udstråle noget personligt.

Salon

4) Hvad er din rolle i virksomheden?

Jeg er ejer af min virksomhed, men derudover står jeg for alt fra kunderne (selvfølgelig) til regnskab og rengøring.

5) Hvordan fik du idéen til at blive selvstændig?

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være selvstændig, men jeg havde et par dårlige chefer, og så satte det faktisk gang i nogle tanker om, at det kunne jeg gøre bedre selv.

6) Hvilke overvejelser gjorde du dig, før du kastede dig ud i iværksætterlivet?

Det første jeg tænkte på var, at jeg gerne ville være anderledes ifht. andre frisører. Jeg ville gerne skille mig ud. Så derfor besluttede jeg at tilbyde mine kunder både salon – og hjemmebehandlinger.

7) Hvad var det mest skræmmende ved at kaste sig ud som iværksætter?

Det mest skræmmende er tanken om, hvis nu ens drøm ikke går i opfyldelse og det lykkes. For man går ind i det med liv og sjæl, og man ofrer så meget på vejen.

8) Hvad startede du med, da virksomheden skulle i gang?

Der er mange praktiske ting ved at starte en virksomhed op, så som oprettelse af cvr nr., hvilken virksomhedsform skal man have (F.eks. ApS, IS eller enkeltmandsvirksomhed), forsikringer, indkøb af produkter og inventar. Det hele var vigtigt for at starte op på en god måde.

Salon

9) Hvad var din startkapital?

Min startkapital var 50.000 kr. Jeg startede som mobilfrisør, så jeg skulle ikke bruge penge til inventar til en salon i første omgang.

10) Hvordan fik du de første kunder?

Da det at være frisør er en meget personlig form for ydelse, var det vennerne, der var de første kunder. Inden jeg åbnede min salon, delte jeg flyers ud i nærområdet, og derefter er det mine dejlige kunder, der har givet mig mange flere kunder.

11) Hvornår kunne du leve af din virksomhed?

Det kunne jeg efter ca. ½ år.

12) Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Jeg arbejder ca. 50 timer om ugen.

Salon

13) Hvad har været det mest lærerige som iværksætter?

Det mest lærerige har været, at hvis man kæmper hårdt, så skal man nok lykkes, med det man vil. For det er mega hårdt at starte en virksomhed op fra bunden. Man skal nogle gange ofre nogle ting, som er svære at ofre.

14) Hvor er virksomheden i dag?

I dag er virksomheden et sted, hvor omsætningen stiger støt. Jeg har ikke nogle ansatte, men det får jeg nok heller ikke. Jeg kan godt lide den frihed, jeg har, ved bare at være mig selv.

15) Hvad betyder de sociale medier for en virksomhed som din?

De sociale medier betyder rigtig meget for mig. Både mine kunder og jeg interagerer på de sociale medier. God omtale er den bedste markedsføring, og det er en god måde at komme ud til mange folk hurtigt.

16) Hvad ville du gerne have vidst, inden du blev iværksætter?

Jeg ville gerne have vidst, hvor mange timer man faktisk lægger i det. Det vidste jeg ikke, før jeg gik i gang.

17) Hvor ser du dig selv og virksomheden om henholdsvis 3 og 10 år?

Om 3 år tror jeg ikke, at virksomheden har ændret sig meget, for jeg kan godt lide bare at være mig selv, da det giver mig frihed. Om 10 år har jeg nok brug for nye udfordringer. Jeg kan godt forestille mig, at jeg vil starte en ny virksomhed op af en eller anden form. Den der spændende proces der er at starte noget op og få det til at køre, er en helt speciel følelse. En form for spænding. Og det kan man godt blive afhængig af.

Salon

18) Hvis du skulle lave noget helt andet, hvad skulle det så være?

Når man har prøvet at starte en virksomhed op og virkelig fået smag for det, så går man ikke tilbage til at være ansat et sted. Det at være selvstændig er helt sikkert noget for mig, og jeg kunne ikke forestillet mig at lave noget andet.

19) Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det bedste ved at være selvstændig er friheden. Jeg bestemmer selv, og jeg kan gøre det på min helt egen personlige måde.

20) Hvad er det værste ved at være iværksætter/selvstændig?

Du er altid på arbejde. Som i ALTID.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *