Psykolog

Jeg øver mig…

Jeg øver mig!

Jeg øver mig i at sige pyt. Jeg øver mig i at bede om hjælp. Jeg øver mig i at springe over, hvor gærdet er lavest. Og jeg øver mig i at acceptere de ting, jeg ikke har overskud til at ændre.

I dag er det en uge siden, at jeg lukkede øjnene og trykkede udgiv, på mit mest personlige og for mig grænseoverskridende indlæg på bloggen. Nemlig indlægget ”Kære verden – jeg er pårørende”. I tog godt imod det, og med det lille tabu trukket frem i lyset, er det meget nemmere for mig, at skrive om nogle af de mange tanker (og handlinger) jeg gør mig.

Jeg har en forestilling om, hvordan tingene skal være, og jeg kan godt have svært ved at fravige den. Et eksempel kan være, at jeg kommer meget træt eller halvsløj hjem fra job. Min mand er også brugt for energi, så ulvetimen og putning af to børn kan virke ret uoverskuelig. I køleskabet står noget optøet kød, der passer til dagens menu på madplanen. Her må jeg indrømme, at det virkelig er en udfordring for mig at ændre planerne. Men jeg øver mig! Og man ser mig oftere smide et par frysepizzaer i ovnen, og så bruge dagens sidste kræfter på mine børn fremfor madlavning.

Jeg øver mig også i at være nærværende med mine børn efter aftensmaden. Nogle dage betyder det, at der først bliver ryddet af bordet og ryddet op i køkkenet, når børnen er puttet. Og andre gange får det lov at rode helt til næste morgen. Så øver jeg mit i at lukke øjnene og sige pyt.

De basale behov er mad i maven og (rent) tøj på kroppen. Og så øver jeg mig i at sige pyt, hvis det roder eller er beskidt. Og pyt hvis vi ikke lige får grønsager hver dag. Og pyt når vasketøjet hænger til tørre så længe, at det efterhånden ‘visner’.

Jeg øver mig i at acceptere og sige højt, når der er noget, jeg ikke kan klare. Jeg øver mig også i at bede om hjælp. Hjælp til små ting og hjælp til små ting.

Jeg øver mig hver dag! Året rundt. Det bedste er, at jeg bliver bedre i takt med at jeg øver mig.

 

 

9 tanker om “Jeg øver mig…”

 1. Er helt enig i udfordringen i at sige pyt – det er ikke altid lige nemt, så godt at høre at man ikke er den eneste, der har brug for at øve det 😀.

 2. Pyt er vist et ord som er komm et for at blive, hvorfor mon vi har brug for det, hvorfor tror vi at alt skal være så perfekt? Ved godt det er svært at ændre hvad man ser som sine kerneværdier, men prøv at øve dig i, at hver dag vil du gøre mindst en ting der er godt for dig? F.eks at lege med dine børn, gå en lille tur alene? Så sæt et flueben ved det, istedet for at ærge dig over hvad du ikke får gjort. ( ved godt der skal købes ind, vaskes tøj, gøres rent, laves mad osv, men alle skal ikke være speltmødre) god vind og Pyt med rod, der må gerne se beboeligt ud i et hjem 😊

  1. Helle jeg er helt enig! Og jeg synes faktisk, at jeg er nået langt. Men det har også været en lang proces 🙂

 3. Pyt er et godt ord
  min go to hurtig mad er nanbrøds pizza, alt der skal bruges er 1 nanbrøds pr person, noget sovs (ketchup eller pesto feks), fyld (pålægs rest, kødsovs rest, div grønt m.m.) og ost (praktisk talt enhver ost dur) de skal kun have ca 10 minutter i ovnen ved 200 grader (kold ovn) alt efter børnenes alder kan alle jo kombinere deres egen pizza…

  1. Åh ja det lyder nemt. Vi har også altid ingredienser til pasta og pølser. Nemt, men også ok som varm mad ind i mellem.

   1. Også godt
    eller stegt pølser med ristet rugbrød og nogle grøntsagsstænger + ketchup m.m.

    Det om at have nemme relativ gode retter i baghånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *