Kærnemælkshorn – en opskrift

På det sidste har jeg fået bagt en del kærnemælkshorn. Det kommer sig faktisk af, at jeg har haft kærnemælks’rester’, når jeg har bagt den her chokoladebradepandekage. Så jeg har været ved at ‘optimere’ lidt, så jeg bruger mest muligt kærnemælk i mine kærnemælkshorn 😉

Ingredienser til dej:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 75 g smør
  • 1/2 pk gær (25 g)
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • Ca. 400-450 g mel
  • 1 æg til pensling

Ingredienser til remonce:

  • 75 g sukker
  • 75 g marcipan (Opbevar i køleskab)
  • 75 g smør

Smør og 1 dl kærnemælk lunes i en gryde, til smørret er smeltet. Tilsæt resten af kærnemælken og rør rundt. Når væsken er lilkefingervarm opløses gæren heri. Bland resten af ingredienserne i (sukker, salt, æg og mel). Ælt dejen smidig i 5-10 min og lad den hæve tildækket i 1 times tid.  Tag smør til remonce ud af køleskabet, så den kan blive blød.

Når hævetiden er ved at være ovre, rives marcipanen groft på et rivejern og blandes med blødt smør og sukker.

Del dejen i to lige store dele. Rul ud til to cirkler med en diameter på 30-35 cm. Skær hver cirkel i 8 stykker. Læg en klat remonce på hvert stykke nede i den brede ende. Rul dem fra den brede ende ind mod spidsen. Læg dem på en bageplade med ‘spidsen’ nedad. Lad dem bue let, og tryk lidt på enderne for at ‘lukke’ dem. Pensles med sammenpisket æg.

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn

Lad dem efterhæve ca. 10 min, mens ovnen opvarmes til 180 grader varmluft. Bag i ca. 14-15 min.

De smager bedst nybagte, men kan nemt lunes og serveres nogle dage efter – eller fryses.

Kærnemælkshorn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *