Psykolog

Kan jeg komme til at se bedre ud?

I går besøgte jeg en læge for at få undersøgt, om jeg kan komme til at se bedre ud. 

Det var selvfølgelig en øjenlæge, der var tale om 😉

image

Jeg har brugt briller siden 5./6. klasse. Da jeg i sin tid begyndte at se dårligt, var jeg forbi en øjenlæge, som ikke havde så travlt med at give mig briller, men inden min næste tid et 1/2 eller helt år senere, så jeg så dårligt, at jeg måtte sidde på gulvet og se tv, da sofaen stod for langt væk. Dommen lød på nærsynethed styrke 1,75.

Læs om en af de andre sanser, nemlig lugtesansen, her

Siden er mit syn gradvist blevet dårligere og dårligere. Da jeg i slutningen af 2. år i gymnasiet blev udstyret med bøjle på tænderne, syntes jeg, at der kom lidt for meget metal i mit ansigt, så jeg begyndte at bruge kontaktlinser.

I dag er styrken i mine linser -5,0 og -5,5. Jeg har nogle gange overvejet en laseroperation, men jeg er simpelthen for nærig til det, når mit syn sikkert fortsat vil forandre sig. Da jeg var til min årlige linsekontrol, spurgte min optiker, om jeg havde overvejet operation, og jeg forklarede mine betænkeligheder. Hun mente dog, at jeg kunne være berettiget til operation betalt af sygesikringen.

Tanken voksede på mig, for det kunne være rart at ‘servicere’ børn om natten uden febrilsk at lede efter briller først. Eller tage på tur uden briller i tasken, hvis nu man skulle tabe en linse, osv.

Øjenlægen måtte desværre skuffe mig med, at kun det ene øje var berettiget til ‘gratis’ operation… Jeg kunne selvfølgelig selv betale for det andet øje, men i første omgang valgte vi at se tiden an et år mere.

Så svaret er, at lige pt. kan jeg kun komme til at se lidt bedre ud 😉

2 tanker om “Kan jeg komme til at se bedre ud?”

  1. Åh, jeg TØR ikke blive opereret for min nærsynethed, har ellers -8.75 og -7.25, så jeg kan måske også få en gratis operation, men har hørt diverse skrækhistorier, b.la. kender jeg, perifert, en der fik ordnet begge øjne samtidigt, og nu kan han næsten ikke se mere og har fået inddraget sit kørekort … Nej, jeg tør ikke.

  2. Jeg havde heller ikke besluttet mig endeligt, men ville vente med at afgøre noget, til jeg havde talt med en eventuelt læge… De skrækhistorier jeg kender, er alle 5-15 år gamle, og jeg har hørt at teknologien har rykket sig helt vildt. Men det findes der sikkert masser af statistik på. Så man kan da altid tage en snak med lægen og på den måde blive oplyst. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *