Sødmælksis

Hvad kan man lave med pasteuriserede æggeblommer

Så er vi her igen… Hvad kan man lave med pasteuriserede æggeblommer, eller bare æggeblommer? Som nævnt en del gange før, er et af mine mest læste indlæg omkring pasteuriserede æggehvider – det har stadig besøg hver uge… Derfor opdaterede jeg det med forslag og links til opskrifter. Og nu er det tid til forslag til, hvad man kan lave med pasteuriserede æggeblommer. Smid gerne et spørgsmål eller kommentar i kommentarfeltet. Det skal nok blive læst.

Når jeg har pasteuriserede æggeblommer i huset, er det ALTID for at lave is. Så det bliver selvfølgelig første punkt på listen. Opskrift findes her.

Pasteuriserede æggeblommer

Derudover er en anden klassiker jo bearnaisesauce. Jeg har aldrig haft succes med at lave en bearnaisesauce, der ikke skiller. Det smager godt, men… Jeg har efterhånden lært at lave en del andre saucer, så måske jeg skal prøve igen. Opskrift findes her.

Kaster du dig over en hollandaise, så findes du en opskrift her.

Du kan også lave cremeboller (fastelavnsboller), hvor selve cremen er rørt på æggeblomme. Der findes f.eks. en opskrift her.

Hvad med lækker koldskål? Der findes et hav af opskrifter, men hvad med denne her.

En italiensk tiramisu kræver også pasteuriserede æggeblommer. Opskrift findes her.

Hvad med creme brule? Opskrift findes her.

Til en klassisk pariserbøf hører sig også en æggeblomme. Opskrift findes her.

Til slut vil jeg slå et slag for hjemmelavet mayonnaise og heraf muligheden for at røre en aioli. Opskrifter findes her og her.

NB. Der findes også opskrifter, som kræver hele pasteuriserede æg, f.eks. citronfromage eller chokolademousse.

Hvad tror I trafiknørder nørder med i Hamburg? Læs her.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *