For over et år siden udgav jeg indlægget Hvad laver I med pasteuriserede æggehvider?, da jeg stod med nogle pasteuriserede æggehvider i overskud. Indlægget indeholdt et spørgsmål, og I kom med mange gode svar.
Selvom indlægget er gammelt, har det besøgende hver uge, og er et af mine mest læste indlæg. Jeg gætter på, at det er fordi, at folk simpelthen skriver spørgsmålet i Googles søgefelt, og så dukker mit indlæg op som nr. 1. Og det er jo både godt og skidt, for jeg tror ikke helt, at folk får svar på deres spørgsmål 😉 Derfor kommer her en update. Og selvom indlægget er gammelt modtager jeg gerne spørgsmål og kommentarer i kommentarfeltet.
Med pasteuriserede æggehvider kan du bl.a. lave:
Lækre bountykugler der kan spises året rundt. Opskrift her.
Belgiske vafler med chokoladesovs. Opskrift her.
Hjemmelavet fransk nougat. Opskrift her.
Kransekage til store og små fester. Opskrift her.
Sprøde kokosmakroner. Opskrift her.
Kyskager til hverdag og weekend. Opskrift her.
Marengsbund til “lagkage” eller med fyld af frisk frugt og flødeskum. Opskrift her.
Flotte frække flødeboller. Opskrift her.
Lækre saltede mandler. Opskrift her.
Franske macarons. Opskrift her.
Russiske pandekager. Opskrift her.
Derudover kan du i f.eks. pandekager udskifte nogle af æggene med æggehvide. Hvis f.eks. opskriften lyder på tre æg, kan du tilsætte et æg og tre æggehvider. Inspiration til pandekager til aftensmad findes her, og opskrift på pandekager med flødestuvet laks findes her.
Skal du bruge en tyk/sej glasur til at tegne mønstre, kan den let røres af 150 g flormelis og 1 æggehvide.
Æg er også lækkert en dejlig morgen. Læs om min (ikke så) dejlige morgen her.