Klassiske fastelavnsboller med kardemomme og creme – en opskrift

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt. Det med udklædning går jeg ikke så meget op i – mine børn må finde noget i deres klæd-ud-kasser. Men fastelavnsboller – det går jeg op i! Jeg elsker dem,  og jeg kan godt finde på at lave dem på andre årstider også.

Da min datter fyldte 1 år i december, var det faktisk fastelavnsboller vi serverede. Hun var jo vores første barn, så vi (jeg) var lidt sukker-forskrækkede. Og uden glasur, er sukkermængden ikke så stor.

Her får I en nem opskrift på lækre fastelavnsboller med creme.

Opskrift på fastelavnsboller

Dej til fastelavnsboller:

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Ca. 500 g mel

Creme til fastelavnsboller:

  • 3 spsk mel
  • 2 æg
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 dl mælk

Glasur:

  • Flormelis
  • Vand
  • Evt. kakaopulver

Mælken lunes til den er lillefingervarm. Opløs gæren i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt rigtig godt. Lad dejen hæve i en time.

Ingredienserne til cremen piskes sammen i en gryde og varmes op til det koger under jævnlig omrøring.

Dejen rulles ud til en stor flade, og der skæres firkanter af ca. 10 x 10 cm. Det overskydende dej samles, og rulles ud på ny til der til sidst ikke er mere dej. På hver firkant dej placeres en klat creme. De fire hjørner samles, ligesom de fire nye ‘lommer’ der dannes, også samles. Der lukkes godt, og bollen stilles oven på samlingen.

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fastelavnsbollerne pensles med mælk og efterhæver et kvarter, mens ovnen varmer op til 200 g (varmluft).

Bag fastelavnsbollerne i ca. 12 min.

Lad dem køle lidt. Bland flormelis, kakao og vand til glasur og ‘pynt’ dem.

Fastelavnsboller

2 tanker om “Klassiske fastelavnsboller med kardemomme og creme – en opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *