Til denne kyllingelasagne med spinat og ricotta har jeg fået inspiration hos Stonemuse, som kalder den verdens grimmeste lasagne 😉 Jeg har nu lavet den et par gange, og er nået frem til min version af kyllingelasagne.
Ingredienser:
- 1 pk kyllingefars (4-500 g)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl mælk
- 1 bouillon terning (svin eller grønsager)
- 1 bøtte ricotta ost (250 g)
- 3 spsk tomatpure
- Frisk basilikum – lille håndfuld
- Salt og peber
- 3 håndfulde spinat
- Lasagneplader
- 100-150 g revet ost
Hak løget fint og pres hvidløget. Svits ved middel varme i olien. Løgene skal blive glasklare. Tilføj kyllingefarsen og ‘brun’ den.
Tilsæt mælk og vand. Smuldr en bouillonterning i. Hak frisk basilikum og tilsæt sammen med 3 spsk tomatpure og halvdelen af ricottaen. Lad det simre i 5 min.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Hak spinaten groft. Sluk for varmen og tilsæt spinat. Fordel skiftevis kødsovs og lasagneplader i et fad. Start og slut med et lag kødsovs. Jeg laver med tre lag lasagneplader og fordeler den sidste halvdel af ricottaen mellem lagene. Drys til sidst med revet ost.
Gratiner i ovn i 30 min.
Velbekomme.
Lignende indlæg: