Karrieremennesker

Lidt om karrieremennesker…

Hvornår er man karrierekvinde? Eller bare et karrieremenneske?

Når jeg grubler over mit arbejde og min egen karriereplan, er noget af det jeg tit tænker over, hvornår man egentlig er karrieremenneske? I går faldt jeg over denne artikel på Berlingskes netavis. Den omhandler en større undersøgelse blandt danskerne, der hedder: »Karrierekvinder og -mænd – hvem er de? Og hvor travlt har de?«

I undersøgelsen er karrieremennesker defineret til at være dem, der efter eget udsagn, arbejder mindst 42 timer om ugen, samt har personaleansvar. I undersøgelsen er 12 % af mændene og 4 % af kvinderne defineret som karrieremennesker.

Ud fra den definition er jeg ikke et karrieremenneske. Jeg har ikke personaleansvar, og min arbejdsuge vil jeg selv gætte til 40 timer om ugen i gennemsnit… (Overarbejde som jeg enten kan afspadsere eller få udbetalt – ahh)

I virkeligheden gør jeg mig en del tanker om, hvad jeg vil med min karriere. Jeg kunne godt tænke mig at få personaleansvar, men jeg frygter det der med alt for mange arbejdstimer om ugen… Heldigvis maner undersøgelsen nogle af fordommene til jorden. For faktisk viser den, at selvom karrieremenneskerne arbejder lidt mere end deres underordnede, så er det ikke nødvendigvis 70 timer om ugen. Og så sover de i gennemsnit 7,5 timer pr. nat, og de bruger mere tid på fritidsaktiviteter. Til gengæld bruger de mindre tid på huslige pligter, som jeg så kan gætte på, at de køber sig hjælp til.

Så håbet er lysegrønt for kvinder med ambitioner om at gøre karriere. Det behøver ikke koste på familie- og fritidslivet, men tværtimod giver den højere indtægt nogle muligheder for at fravælge at bruge tid på de ting, man ikke føler giver værdi.

Herhjemme har vi fravalgt rengøring og vinduespudsning, som aktiviteter der ikke giver værdi. Næste skridt er måske online indkøb af dagligvarer, men pt. er det virkelig noget Lillepigen elsker at deltage i – så på den måde giver indkøb faktisk værdi til vores familieliv.

Hvilke tanker gør I jer om jeres arbejdsliv – er I karrieremennesker, eller er det noget, I stræber efter?

Lignende indlæg:

 

2 tanker om “Lidt om karrieremennesker…”

  1. Rigtig godt med de links til lignende indlæg, der er i bunden af dette indlæg!
    Jeg synes, at jeg har læst en del indlæg på din blog, men ikke set/lagt mærke til så mange karriereindlæg, selv om “sloganet” (i mangel af bedre ord 🙂 ) for bloggen er “Karriere, kærlighed og krøller” – nej, jeg har ikke haft klikket på Karriere-menuen øverst i skærmbilledet – så det er superfint med linksene som en appetitvækker til at klikke sig videre, for det havde jeg åbenbart lyst til at læse mere om i dag 🙂

    1. Det var da perfekt 🙂
      Jeg må også indrømme, at det er karriereindlæggene der fylder mindst på bloggen, selvom det er første ord i “sloganet”… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *