Lækre og søde müslibarer med en ganske lille arbejdsindsats.
Jeg har kastet mig ud i at lave müslibarer. De var egentlig tiltænkt Lillepigens madpakke, men hun virker ikke så vild med dem – så det bliver nok min egen mavepine (og Mandens) at få dem spist.
Jeg brugte følgende:
- 1 ds kondenseret mælk*
- 200 g havregryn
- 75 g kokosmel
- 100 g tranebær
- 75 g græskarkerner
- 75 g mandler
- 100 g mørk chokolade
*Hvis du ligesom jeg, er lidt i tvivl om, hvor du finder kondenseret mælk, så sælges de i alle de større supermarkeder. Det står ofte sammen med sirup, flormelis osv.
Lad den kondenserede mælk lune i en gryde.
Tænd ovnen på 130 grader.
Hak mandlerne groft. Bland havregryn, kokosmel, græskarkerner, tranebær og mandler. Rør den kondeserede mælk i. Hak chokoladen groft og bland i. (Grunden til at jeg tilsætter den hakkede chokolade til sidst, er for at den ikke smelter i den lune/varme mælk).
Fordel massen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul ud, til massen er ca 1,5 cm høj. Jo mere ensartet, jo nemmere er det at bage det ensartet.
Fjern det øverste stykke bagepapir og bag Müslibarerne i 1 time ved 130 grader.
Tag ud – køl af – og skær ud. Kan opbevares i en dåse på køkkenbordet eller på køl.
Velbekomme!
Lignende indlæg: