Kræs for chokoladegrise som mig…
Tilbage i november blev jeg inspiret på bloggen Simpeldagbog med en opskrift på hjemmelavet nøddebrud med appelsin. Læs evt. her.
Og i dag blev det tid til at teste opskriften. Resultatet blev meget lækkert, så hermed deler jeg den med jer.
- 200 g chokolade – vælg selv kvalitet, og hvor mørk den skal være. (Husk det er dig selv, der skal spise den… 😉 )
- 65 g hasselnødder
- 1 økologisk appelsin
Rist hasselnødderne ved 150 grader ca. 10 min i ovnen. Dernæst sorteres skallerne fra. Rul en håndfuld nødder mellem håndfladerne – eller i et viskestykke. Tag evt. bagepladen med udenfor og pust alle skallerne væk.
Smelt chokoladen. Jeg gør det altid i vandbad.
Riv appelsinskrællen og fordel nødder og skræl i et fad i den størrelse og form, som chokoladen skal have. (Jeg brugte nok et lidt for lille fad – har i hvert fald fået en “tyk” nøddebrud.
Hæld chokoladen over nødderne, og sæt fadet i køleskabet ½ time.
Bræk i stykker og nyd. 🙂
Lignende indlæg:
Nu er de snart spist… What to do…
Lav mere 😀
Ja – men har ikke lige tid…