Nøddebrud

Nøddebrud med appelsin – en opskrift

Kræs for chokoladegrise som mig…

Tilbage i november blev jeg inspiret på bloggen Simpeldagbog med en opskrift på hjemmelavet nøddebrud med appelsin. Læs evt. her.

Og i dag blev det tid til at teste opskriften. Resultatet blev meget lækkert, så hermed deler jeg den med jer.

  • 200 g chokolade – vælg selv kvalitet, og hvor mørk den skal være. (Husk det er dig selv, der skal spise den… 😉 )
  • 65 g hasselnødder
  • 1 økologisk appelsin

Rist hasselnødderne ved 150 grader ca. 10 min i ovnen. Dernæst sorteres skallerne fra. Rul en håndfuld nødder mellem håndfladerne – eller i et viskestykke. Tag evt. bagepladen med udenfor og pust alle skallerne væk.

Smelt chokoladen. Jeg gør det altid i vandbad.

Riv appelsinskrællen og fordel nødder og skræl i et fad i den størrelse og form, som chokoladen skal have. (Jeg brugte nok et lidt for lille fad – har i hvert fald fået en “tyk” nøddebrud.

Hæld chokoladen over nødderne, og sæt fadet i køleskabet ½ time.

Bræk i stykker og nyd. 🙂

image

image

image

image

image

Lignende indlæg:

4 tanker om “Nøddebrud med appelsin – en opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *