Ostetærte – en opskrift

Er du ostefan? Så se med her 🙂

Som annonceret på sidste uges madplan, skulle vi have en kødfri dag med ostetærte. Inspirationen var fundet hos Maden i mit liv, og I kan se hendes opslag her. Jeg har fået lov at dele opskriften med jer samt min oplevelse af tærten 🙂

Selve tærten er rigtig lækker. Styrken af den kan varieres ved at vælge forskellige typer af ost. Dog vil jeg sige, at jeg havde det med tærten på samme måde, som jeg har det med indbagt brie. Det er rigtigt lækkert, men det bliver kvalmt i længden. Til tærten serverede jeg en salat med de frugter, der går godt til ost. I mit tilfælde var det pære, vindruer og blåbær. Dagen efter spiste jeg tærten kold med noget lun kylling. Det var helt vildt godt! Så måske er den en perfekt tærte på frokostbordet… Jeg vil mene, at opskriften passer til 3-4 personer, når der er salat til.

  • 175 g mel
  • 100 g koldt smør
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vand
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g ost
  • Lidt tørret chili
  • Salt og peber (1 tsk salt, medmindre der anvendes en saltet ost)

Tænd ovnen på 200 grader.

Ingredienserne til dejen røres sammen  (mel, smør, salt og vand). Det er nemt at gøre på en køkkenmaskine. Dejen rulles ud og placeres i et tærtefad (23-27 cm i diameter). Stik i dejen med en gaffel og stil den på køl.

Bland æg og creme fraiche. Rør 200 g ost i. Jeg benyttede mig af ca. 75 g revet mozarella, 75 g revet cheddar og 50 g most feta. Da jeg brugte feta, burde jeg have reduceret mængden af salt. Tilsæt chili, salt og peber.

Hæld fyldet ud i tærteformen og bag tærten til den er gylden. Jeg gav den ca. 35 minutter.

image

image

image

image

Lignende indlæg: