Pandekager med skinke

Pandekager med skinke, flødeost og frisk spinat – en opskrift

International pandekagedag 13. februar!

Vi får relativt ofte pandekager hjemme hos os. Det nemme er med skinke, kylling, hytteost, agurk og andre grønsager, som bare puttes i ved bordet. Men en gang imellem laver jeg også pandekager med fyld og gratinerer – især til os voksne.

Sidst havde jeg både en rest frisk spinat og Philadelphia, så det røg simpelthen i. Så det blev til pandekager med skinke og andet fyld.

Pandekager (ca. 8 stk):

  • 120 g mel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • Fedtstof til at stege i

Fyld:

  • 1 bøtte Philadelphia naturel (200 g)
  • Krydderi: f.eks. en bouillonterning og hvidløgssalt
  • 100 g frisk spinat
  • 2 gulerødder
  • 200 g skinke i strimler

Ingredienserne til pandekager piskes godt sammen og steges på panden.

Philadelphia blandes med krydderi. Jeg maste en boullionterning og tilføjede hvidløgssalt, men mange andre slags krydderi kan også bruges.

Pandekager med skinke

Spinat hakkes og gulerødderne rives på den fine side på rivejernet.

Pandekager med skinke

Philadelphia, grønsager og skinke blandes sammen.

Pandekager med skinke

Fyldet pakkes ind i pandekagerne (ca. 8 stk). De lukkes og placeres i et (eller to) ildfast fad. Dryssses med revet ost og gratineres i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Pandekager med skinke

Velbekomme 😁

Pandekager med skinke

jj

2 tanker om “Pandekager med skinke, flødeost og frisk spinat – en opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *