Pulled chicken er det nye sort – det er i hvert fald hurtigt blevet en favorit hos os. Jeg har eksperimenteret lidt med rub/marinade, vand, temperatur og stegetid. Nu er jeg tilfreds, og vil derfor gerne dele opskriften med jer 🙂
Lige nu har jeg faktisk endnu en portion liggende i rub i køleskabet. Den skal bruges til sandwich, når vi skal på udflugt i morgen.
Ingredienser:
- 3-400 g kyllingefilet
- ½ spsk brun farin
- 1½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- Pener
- 3 spsk barbecuesovs
- ½ dl vand
Aftenen før servering blandes brun farin, paprika, salt og peber i en frysepose. Kyllingefilet tilsættes, og det hele “æltes” godt sammen.
Dagen efter tilsættes barbecuesovs. Gerne nogle timer før stegning, alternativt lige inden det sættes i ovnen.
Stil din tomme stegeso ind i ovnen og tænd på 110 grader. Når ovnen er varm, tømmes posen med indhold ud i en stegesoen. Tilsæt ½ dl vand. Lad kyllingen være i ovnen i 3 timer.
Riv kyllingen fra hinanden med to gafler. Bland det med barbecuesaucen/væden fra stegesoen, så kylling bliver saftig og lækker.
Spis i pitabrød, burgere, salat eller hvad du finder på. Velbekomme!