Fødselsdagsfejring = boller.
I dag fejrer vi Lillepigens 3 års fødselsdag med familien. De er inviteret til boller og kakao i eftermiddag og efterfølgende aftensmad. Så der har været gang i bolleriet…
Vi bliver 16, og jeg var derfor i tvivl om 1 portion (24 boller) var nok. Og derfor blev det til to portioner – og to slags boller. Traditionelle fødselsdagsboller og en variant med gulerødder, som jeg på en eller anden måde altid vender tilbage til. (Opskrift længere nede)
Jeg ender næsten altid med at bage gulerodsboller, når jeg liiiige skal bage lidt brød. Det er lidt på slump, men herunder er en simpel grundopskrift.
- 50 g gær
- ½ l vand
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- Revne gulerødder – hvad du lige har… F.eks. 3-5 stk. (Det gør ikke noget, hvis de er bløde og lidt “behårede” 😉 )
- Solsikkekerner – er par håndfulde
- Mel – ca. 1 kg
- Evt. creme fraiche. Har jeg en “rest” i køleskabet, ryger den bare i også. Det gør bollerne lidt mere lækre…
Gær opløses i vand – og de øvrige ingredienser blandes i. Jeg plejer at røre min bolledej ca. 10 min på min køkkenmaskine. Og så lader jeg dejen hæve 1-1½ time, hvorefter jeg former 20-24 boller. De får lov at hæve ca. ½-1 time, inden jeg bager dem i 20 min ved 200 grader varmluft. Og vupti lækre boller
3 tanker om “Så skal der bages boller…”