Sig mig en gang: Hvad vejer du egentlig?

Det er måske de færreste af os, der har lyst til at svare på ovenstående spørgsmål, hvis vi bliver overrasket med det.

Sådan har jeg det i hvert fald selv. Og har haft det i mange år – måske hele mit voksenliv?

Men hvorfor egentlig?

Det er jo ikke vores vægt, der afgør, hvordan vi er som mennesker. Og dem der spørger, har jo allerede kigget på mig, og konstateret hvordan jeg er bygget. Hvor jeg er flad, og hvor jeg buler. Hvor jeg er stram, og hvor jeg er blød.

Så nu har jeg besluttet, at jeg gerne vil fortælle, hvad jeg vejer. Ikke bare til dem der spørger, men også lige her på det store internet.

Jeg har siden d. 17. oktober 2012, med enkelte undtagelser, vejet mig hver onsdag, og noteret min vægt i et skema.

D. 17. oktober 2012 vejede jeg 65,6 kg. Det var ca. 10 måneder efter, at jeg havde født mit første barn. Herefter gik min forbrænding på forunderlig vis i vejret, og jeg tabte mig uden at lave ret meget. Lavpunktet for min vægt var d. 5. juni 2013, hvor jeg vejede 58,9 kg (og skulle velsignes i kirken tre dage senere).

Siden har jeg været gravid flere gange, og min vægt har toppet på hhv. 82,9 kg og 82,8 kg få dage før de to fødsler.

I maj 2019 købte jeg mig et forløb ved en personlig træner. Det er ikke noget med kostplaner, men det at træne hos en og have en at lave aftaler med om træning, fokus på kost osv. Jeg vejede ca. 66 kg på det tidspunkt, og siden er vægten gået lige så stille og roligt ned. Mit mål var (og er) at veje 60,x kg.

Lavpunktet for min vægt i 2019 kom d. 6. november, hvor jeg vejede 61,3 kg. Så blev det jul… (Ja, den startede lidt tidligt 😉 ) Og jeg startede 2020 ud med at veje 63,9 kg.

I dag stod vægten igen på 61,3 kg. Og med en højde på 157 cm, giver det mig en BMI på 24,9. Altså inden for normalområdet 🙂

Mit mål er stadig at forsøge at smide det sidste ½ kg, så jeg kan veje 60,x kg. Og jeg kan mærke, at jeg godt gad have et nyt mål om at kommer under 60 kg. Det er bare sådan en fin grænse.

Men helt seriøst! Livet skal også være værd at leve, og jeg bliver nok hverken en bedre mor, hustru, projektleder eller løber af at tabe 1½ kg. Og så alligevel 😉

Ville du fortælle, hvad du vejer, hvis du bliver spurgt?

8 tanker om “Sig mig en gang: Hvad vejer du egentlig?”

 1. Jeg fortæller gerne vidt og bredt om, hvad jeg vejer 😉 jeg snakker i hvert fald ofte med veninder om det. Jeg er 160 cm høj (lav) og efter mit først barn vejede jeg 48 kilo som lavpunkt. Og det var bestemt ikke rart. I mange år vejede jeg så 58 kilo og det var rart. For lidt over 10 år siden skiftede jeg arbejde og mistede en daglig cykeltur frem og tilbage. Så tog jeg 4 kilo på. Og nu hvor jeg er i ‘opstarts-fasen’ på overgangsalder så står jeg ‘fast’ på 64 kilo. Jeg har utrolig svært ved at tabe mig pt., men kan høre på jævnaldrende kollegaer, at det er det samme hos dem. Så jeg har accepteret vægtens tal, fordi jeg dyrker motion og spiser sundt, men der stadig er plads til vin, slik og chips i weekenden. Men jeg er vist overvægtig ift. BMI . Kh. Birgitte

  1. Hvor er det sejt, at du fortæller om det!
   Og vægten er bare et tal. Hvis der ikke er plads til lidt vin og slik, så bliver det godt nok hurtigt trist. Flere fagfolk har forøvrigt sagt til mig, at jeg ikke skal lægge for meget i BMI, når jeg er så lav – så det gælder også dig 🙂

 2. Jeg vejer 70,0 kg 12 dage efter fødslen af mit første barn. Dagen før fødslen gik i gang vejede jeg 79,0 kg. Min vægt da jeg blev gravid var 63 kg.
  Jeg er 163 cm høj og mit ultimative lavpunkt i forhold til vægt har været omkring 58 kg. Jeg har haft det ligeså “skidt” i min krop på 58 kg, som jeg har haft det “godt” i min krop på 62-63 kg. Og lige nu er jeg bare spændt på hvad min nye krops “idealvægt” bliver 🙂

  1. Spændende refleksion med at have det lige skidt/godt i sin krop ved forskellige vægte. Det vil jeg lige tage med mig videre.
   Og pøj pøj med baby og din nye krop/vægt 🙂

 3. Yup. Og folk er nær ved at besvime. Når man er høj og godt i stand, bliver det hurtigt nogle vilde tal.
  Jeg er 180 cm høj. Vejer pt 95 kg. Bruger en 46 i jeans
  Når jeg vejer 80 kg ser jeg fantastisk ud og kan være i en xxl i de fleste mærker. Det gør livet sååååå meget nemmere. Jeg er ikke rigtig plus size og ikke lille nok til normal. Det er knald irriterende.

  1. Sejt du deler. Højde betyder selvsagt meget for vægten, og det med tøjstørrelser er virkelig ikke altid nemt, hvis man ikke lige er en perfekt medium. Som lav driller det dæleme også 🙈

Der er lukket for kommentarer.