Sødmælksfranskbrød med lang hævetid

En sucker for hvidt brød? Mig? Næææ… Eller: JO!!! I love it!!!

Så var der nybagte sødmælksfranskbrød. De skal hæve længe og af to omgange, så det er kun i weekenden, der er tid til den slags tålmodigheds-projekter.

Sødmælksfranskbrød
Sødmælksfranskbrød

Til to franskbrød bruger jeg:

  • 50 g gær
  • 1 L sødmælk
  • 1.700 g hvedemel
  • 4 tsk salt
  • 2 spsk sirup
  • Drys: F.eks.: Solsikkekerner, sesamfrø, birkes

Sødmælken lunes i en gryde. Gæren opløses heri. De øvrige ingredisenser æltes i. Der æltes i mindst 10 min – hurraaaa for min køkkenmaskine, som jeg nok skal skrive mere om en anden dag.

Så skal dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 3-4 timer. Dernæst deles dejen i to. Hver klump trykkes “flad” og de to langsider foldes ind mod midten. De lægges med sammenfoldningen nedad i hver deres smurte form. Hvis man vil lave en variant over Skagensbrød med solsikkekerner, så fordel solsikkerkernene godt i bunden af formen. Pensl den sammenfoldede side af franskbrødet med æg, og tryk let når den placeres i formen. De skal helst kun fylde ½delen af formen. Hernæst skal franskbrødene hæve til de fylder formen ud. 1½-2 timer.

Pensl franskbrødene med æg og drys dem med f.eks. sesam eller birkes. Pensl med æg ovenpå drysset – så falder det ikke af efter bagning. Snit brødene!

Bag dem lavt i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min. Mit det “brede” brød får 30 min, mens det høje brød får 35 min.

Nyd det med smør og god samvittighed 🙂

En tanke om “Sødmælksfranskbrød med lang hævetid”

Der er lukket for kommentarer.