Cremet og lækker Spaghetti Carbonara – mums
Vi elsker pasta-retter hjemme hos os, og Spaghetti carbonara er en af de retter, vi ofte laver til to dage. Nemt og lækkert. Mums!
Retten tager kun godt ½ time at lave, så det er bare med at komme igang. Til to dage bruger jeg:
- 500 g spaghetti*
- 350-400 g bacon, eventuelle skinkerester kan sagtens tilføjes
- 1-2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 2 ½ dl fløde
- 60 g revet parmesan
- Olie
- Salt og peber
* Vi bruger altid pasta-penne, da det er nemmere for Lillepigen at spise. Penne er at foretrække frem for f.eks. skruer, da sovsen kan gemme sig inde i pennen. Retten smager dog bedst med spaghetti.
Jeg starter med at stege bacon på panden. Imens hakker jeg løg og hvidløg. (Hvidløg kan også presses)
Sæt vand over til pasta.
Tag bacon af panden og læg det på fedtsugende papir. Hæld lidt olie på samme pande og steg løg og hvidløg ved middelvarme. De skal ikke brunes, men nærmere blive *glasklare”.
Bland æg, fløde, parmesan, salt og peber. Jeg bruger altid madlavningsfløde 8 %, men en federe fløde giver en mere cremet pastaret.
Hæld vandet fra pastaen og bland bacon, løg og osteblanding i. Rør rundt og lad stå et par minutter, så det “samler sig” i en passende konsistens.
Velbekomme.
Lignende indlæg:
2 tanker om “Spaghetti carbonara – en opskrift”