Spinatbrød – en opskrift

For et par uger siden testede jeg spinatvafler, hvilket jeg ellers har været noget kritisk over for – men er du gal, det var lækkert 🙂

Men resultatet var, at jeg havde en hel del spinat til overs, og da vi var i sommerhus, havde jeg ikke mulighed for at fryse det ned. I stedet fik jeg lavet et lækkert spinatbrød, der bestemt er et lækkert madbrød.

Opskriften har I her:

  • 1 pk gær
  • 6 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 900 g mel
  • 400 g frossen spinat (optøet)

Bland først ½ pk gær med 3½ dl vand og 1 tsk salt. Når gæren er opløst røres dejen på en røremaskine med mel til den har en god konsistens, der ikke klistrer. Som jeg har nævnt før, rører jeg altid gærdej i ca. 10. minutter. Dejen stilles til hævning under et viskestykke.

I en anden skål blandes så de resterende ingredienser: ½ pk gær, 2½ dl vand, 1 tsk salt, spinat og mel. Denne dej røres 10 min. og stilles også til hævning.

Når begge deje har hævet ca. 1 time, rulles først den hvide dej ud. Jeg rullede den ud til samme størrelse som en bageplade. Den grønne dej rulles ud i samme størrelse, og placeres ovenpå den hvide dej. Dernæst rulles de to deje sammen som en roulade. Del “rouladen” i to (jeg lavede et kæmpe brød – og det var ret voldsomt både i ovnen, og få spist og til fryser…). Lad de to brød hæve ca. ½ time. Husk at snitte brødene.

Tænd ovnen på 250 grader og bag brødene 10 min nederst i ovnen. Skru herefter ned til 200 grader og bag brødene yderligere 25 min.

Velbekomme to lækre spinatbrød 🙂

IMG_0389

IMG_0393

Spinatbrød

 

2 tanker om “Spinatbrød – en opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *