Spinatvafler

Spinatvafler med spinat fra frost – en opskrift

Jeg er blevet stor fan af spinatvafler med laks, som er det helt “hotte” i Blogland. Jeg ved ikke præcist, hvor opskriften først kommer fra, men med gode henvisninger fra diverse bloggere kan jeg spore den tilbage til Vanløse Blues.

Når jeg er i nærheden af et rigtigt vaffeljern, er det i mine forældres sommerhus, og her har den lokale købmand ikke lige haft frisk spinat, som opskriften siger – derfor kommer her min version af spinatvafler, hvor der anvendes bl.a. spinat fra frost, hvedemel og smøreost.

Spinatvaflerne kan i teorien spises til både morgenmad, frokost og aftensmad.

Jeg må indrømme, at jeg ikke har nogle billeder, fra de gange hvor jeg har lavet det. Men jeg har lovet min mor opskriften, så nu får I den med “snyde”billeder, og så må jeg opdatere, næste gang jeg får lavet vaflerne.

Ingredienser til vafler, ca. 5 stk:

 • 2-3 kugler optøet spinat fra frost. Pres væden ud.
 • 2 æg
 • 100 g hytteost
 • 2-3 spsk mel (afhængig af dejens konsistens, som jo afhænger af, hvor “våd” den optøede spinat er)
 • ½ tsk salt
 • 1 tsk bagepulver

Ingredienser fyld:

 • Røget laks
 • Avocado
 • Salatmix
 • Smøreost, f.eks. Philadelphia natural (kan udskiftes med pesto)
 • Evt. tomat eller andre grønsager

Blend ingredienserne sammen til en passende konsistens. Jo tykkere dej, jo tykkere vafler. Tænd vaffeljernet og bag vaflerne.

Smør ost på halvdelen af vaflen. Læg salat, laks, avocado på. Klap vaflen sammen og nyd den lun og nylavet.

Spinatvafler
Dette billede er lånt af min veninde Gitte. Det er faktisk en vaffel lavet med frisk spinat…

Lignende indlæg:

4 tanker om “Spinatvafler med spinat fra frost – en opskrift”

 1. Mums, de er virkelig gode. Jeg eksperimenterede med at bytte spinat ud med 1/2 banan og så tilsætte lidt mælk, som en form for sød vaffel. Det fungerer rigtig godt. Lækkert 😀😀😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *