Nem og mega lækker jordbærkage – en opskrift

Da jeg foreslog min datter, at vi kunne bage en farvelkage til børnehaven, foreslog hun straks en jordbærkage. Det er jo den perfekte årstid, men min erfaring på det punkt er ikke-eksisterende. En hurtig søgning på nettet viste, at jordbærkager og -tærter findes i mange sværhedsgrader. Min søster mindede mig dog om en jordbærkage vi havde fået tidligere på året, som lød nem – og den opskrift fik jeg fat på. Som altid har jeg tilføjet lidt chokolade – og af hensyn til min datter, fik jeg fjernet et par nødder og tilføjet nogle blåbær.

Opskriften rækker til 15-20 personer.

Til den nemme og mega lækre jordbærkage skal du bruge:

  • 250 g smør
  • 1/2 kg sukker (opdelt i 200 og 300 g)
  • 4 æg (skilt i blommer og hvide)
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanilliesukker
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl creme fraiche 18 %
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 kg friske jordbær (eller andre friske bær)

Først piskes smør og 200 g sukker rigtig godt, til det er en samlet lys masse. Æggeblommerne tilsættes, og der røres godt. Mel og bagepulver blandes og tilsættes i mindre mængder til kagedejen skiftevis med mælken.

En bradepande smøres godt. (Min er 29 x 42 cm med en rimelig kant – og den er fyldt helt ud!) Dejen fordeles jævnt i bradepanden. Tænd ovnen på 190 grader (almindelig ovn!)

Æggehviden piskes stiv, og langsomt tilsættes 300 g sukker og vanilliesukker. Dette giver en marengsmasse, som forsigtigt smøres ovenpå den ubagte kagedej.

Kagen bages nu i 30 min på nederste rille. Det er vigtigt, at den står lavt, så marengsen ikke brænder på. Når kagen kommer ud, skal den køle helt af.

Jordbærkage

Hak chokoladen fint. Pisk fløden til flødeskum og vend creme fraiche og chokolade forsigtigt i. Fordel på kagen.

Rens jordbærrene og lad dem ‘tørre’ i et klæde. Fordel bærrene på kagen.

Da min datter er vild med blåbær, udskiftede vi nogle af jordbærrene med friske blåbær.

Jordbærkage

Velbekomme.

Jordbærkage

12 tanker om “Nem og mega lækker jordbærkage – en opskrift”

  1. Den variant vil jeg også prøve en dag – med chokolade i stedet for nødder.
    Smager også godt og ser smuk ud med frisk ananas og kiwi i striber.

    1. Uh ja det lyder også lækkert. Der er jo så meget frugt, man kan kaste sig ud i. Men herhjemme er vi helt sikkert mere til chokolade end nødder 😉

  2. Hejsa.
    Tror du jeg kan fryse kagebunden (uden fyld vel og mærket)
    Den ser lækker ud forresten.

    1. Hej

      Det er da et godt spørgsmål. Måske bliver marengsen smattet af det?
      Jeg har selv haft succes med at bage bunden 2-3 dage, før jeg skulle bruge den – og så bare putte fyld på før servering.

      Beklager det sene svar – ferie 🙈
      Mvh Marie

      1. Hvordan opbevarer du så bunden uden fyld de dage? 🙂
        Hilsen en der er i gang med at bage kagen 👏🏼

        1. Åhh beklager mig alt alt for sene svar. Bunden plejer jeg bare at opbevare ved stuetemperatur eller lidt køligere.

  3. Kan man mon lave kagen med kagecreme og flødeskum blandet på toppen i stedet for?

    1. Hej Pernille
      Beklager det meget sene svar (bruger ikke rigtigt bloggen mere). Du kan sikkert godt bruge kagecreme og flødeskum, men bemærk at kage bliver væsentligt sødere, hvilket selvfølgelig er lækkert for nogen og mindre tiltalende for andre.

      Marie

Der er lukket for kommentarer.