For nogle år siden lavede jeg ofte denne blomkålssalat, og nu har jeg fundet opskriften frem igen. Jeg er jo ikke den store kartoffelspiser, men dens rustikke konsistens og karrydressingen minder mig (lidt) om en kartoffelsalat.
Ingredienser til blomkålssalat:
- ½ blomkål (ca. 5-600 g. inkl. stilk osv.)
- 2 avocadoer
- 50 g mandler
- 1½ dl creme fraiche
- 1/2 – 1 tsk karry (efter behag)
- 1 tsk citronsaft
- Salt og peber
Mandlerne ristes på panden med lidt (groft) salt. De skal ristes gyldne, hvilket godt kan tage 5 min. Derefter skal de afkøles og hakkes groft. Gem nogle hele mandler til pynt.
Pluk blomkålen i små buketter og vask dem. Tør dem og put i salatskålen. Skær avocado i tern og bland med blomkål.
Rør creme fraiche med karry, citronsaft samt salt og peber. Bland dressingen med blomkål og avocado. Bland de hakkede mandler i og pynt med de hele mandler.
Velbekomme – blomkålssalat 🙂
Tak for det. Den vil jeg prøve….
God fornøjelse. Jeg er løbet tør for avocado, så skal teste me mozzarella istedet 😉