Kodanska i weekenden

Lidt glæde fra Kodanska

De af jer der følger med på Instagram, har set at flere af mine billeder har Kodanska som hashtag. Jeg har lyst til at dele den glæde, som mine ting fra Kodanska bringer.

Kodanska
Mine første køb ved Kodanska

Historien er således, at jeg har en veninde fra folkeskolen. En af den slags piger, som jeg ikke ses med særlig tit – og heller ikke sådan bevarer kontakt med, men når vi med f.eks. tre års mellemrum mødes for f.eks. at arrangere en klassefest eller har barsel på samme tid, så glider snakken bare om alt fra gamle dage til vores liv i dag. Det er så skønt og hyggeligt.

For nogle år siden flyttede hun med sin lille familie til Prag, hvor hendes mand skulle udstationeres i tre år. I stedet for at blive hjemmegående husmor kastede hun sig ud som selvstændig, og driver nu den lille webshop Kodanska, som betyder Københavnsgade på tjekkisk – og sjovt nok er den gade, de bor på i Prag 🙂

Hun skriver selv: Kodanska er en international webshop, som sælger design til boligen og til hende med fokus på kvalitet og æstetik. Jeg har personligt håndplukket internationale designere, som jeg hver især er faldet for rundt omkring i Prags små gader, på små markeder og på vores mange rejser rundt omkring i verden. Tilfælles brænder de alle for ægte håndværk, og deres design udstråler en enkelthed, som passer perfekt ind i den moderne nordiske stil. Alle designerne er nye på det skandinaviske marked, og jeg håber derfor at kunne være med til at give ny og spændende inspiration til din personlige boligindretning.

Når familien drager til Danmark, åbnes den lille pop-up shop, og det var her jeg i oktober for første gang faldt for nogle af de fine produkter. Jeg kom hjem med et keramikfad, en skål, et par keramikøreringe og en vase, som Manden skulle give mig i barselsgave 🙂

Kodanska
Min fine vase.

Jeg blev hurtigt så glad for mit fad og min skål, at jeg måtte have fat i lidt flere fra den samme brænding (og dermed samme farve). Så det købte jeg. Til min fødselsdag supplerede jeg min samling skåle med nogle flere i en anden farve. Det smarte ved keramikfadet og skålene er, at det både tåler ovn, microbølgeovn og opvaskemaskine. Og så får det ikke glaspest, som mine øvrige skåle lider af…

Rygterne siger, at foråret byder på en XL model af min vase og ørestikkere i flere fine farver. Det glæder jeg mig meget til at se. Jeg ønsker mig også fortsat en Fingerprint Bowl, se længere nede. Så det bliver sikkert ikke en billig tur, når der næste gang er pop-up shop her i Danmark.

Nedenstående billeder har jeg fået lov at låne fra Kodanskas webshop. Er jeg den eneste, der synes, at det er nogle fine ting? 🙂

Kodanska
Fingerprint Bowl.
Billedet er lånt fra Kodanska.dk
Kodanska
Krus
Billedet er lånt fra Kodanska.dk
Kodanska
Fletkurv
Billedet er lånt fra Kodanska.dk
Kodanska
Keramikskåle
Billedet er lånt fra Kodanska.dk
Kodanska
Ørestikkere
Billedet er lånt fra Kodanska.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *