Kender du Dellekajs frikadeller? Det er dem han laver til Jungledyret Hugo og Rita efter en helt særlig hemmelig opskrift.
Vi tilbragte en del af vores sommerferie i Jesperhus, som er det sted, hvor Jungledyret Hugo og alle hans venner bor. Her har de fået lokket den hemmelige opskrift ud af Dellekaj – og den har vi selvfølgelig testet.
Forskellen på Dellekajs frikadeller, og dem jeg normalt laver, er hovedsageligt gulerødder og rød sodavand. Resultatet var frikadeller, der faktisk smagte lidt sødt af rød sodavand. Vi fik dem til rugbrød, hvilket var fint, men jeg ved ikke lige, hvordan de er med sovs til 😉
Jeg har reduceret lidt i væsken i opskriften herunder, for jeg kan godt lide min fars rimelig fast.
Ingredienser til Dellekajs frikadeller:
- ½ kg svinefars
- 3 spsk mel
- 3 spsk havregryn
- 1 spsk løgpulver
- 2½ dl rød sodavand
- 3 gulerødder – revet fint
- 2 æg
- 1½ tsk salt
- Lidt peber
- Fedtstof til stegning
Rør fars og mel sammen. Tilsæt havregryn, løgpulver, rød sodavand og revne gulerødder. Rør godt. Tilsæt æg og rør godt. Krydder med salt og peber.
Form frikadellerne med hænderne eller en ske. Steg i godt med fedtstof. Personligt foretrækker jeg frikadeller med en god stegeskorpe. Det kræver lidt længere tid på panden ved en middel til høj varme.
Velbekomme.