Kyskager

Islandske kyskager med karamel og hvid chokolade – en opskrIft

Da jeg valgte at fejre mig selv med en flok veninder stod menuen på tapas. Jeg havde købt det hos en café, og det var så nemt og lækkert.

Selve desserten/kagen til kaffen, stod jeg dog selv for. Her var der dømt kagetapas med små brownies, kokosmakroner, p-tærter, kiksekager og kyskager. Det eneste vi løb tør for hele dagen var…. Kyskager!

Jeg kan faktisk ikke ret godt lide kyskager, men de her smager guddommeligt. Det er en islandsk mor fra min mødregruppe, der har introduceret mig til dem, og derfor har jeg valgt at kalde dem islandske kyskager.

Ingredienser:

  • 3 æggehvider (eller 3 bægre med pasteuriserede æggehvider)
  • 200 g sukker
  • 150 g karamelkugler med chokoladeovertræk
  • 150 g hvid chokolade

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Pisk æggehvider og sukker helt stift. Skær karamelkugler og chokolade i passende størrelse. Jeg brugte Kims karamelkugler, som jeg halverede, og så brugte jeg chokolade’knapper’ fra Princip, som jeg ikke gjorde noget ved.

Kyskager
Kyskager

Vend forsigtigt karamelkugler og chokolade i æggemassen. Sæt på en bageplade med enten sprøjtepose (uden tyl) eller med en ske.

Kyskager

Bag ved 150 grader varmluft i 20-22 min. Kyskagerne skal slippe pladen rimelig let, før de er færdige.

Kyskager

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *