Chokolademuffins med creme fraiche

Chokolademuffins med creme fraiche – en opskrift

Chokolademuffins med creme fraiche

Her i påsken har vi blandt andet bagt chokolademuffins med creme fraiche. Det er en opskrift jeg har fået af min folkeskoleveninde, da jeg besøgte hende i London og vi begge var gravide. Siden har det faktisk været en af mine yndlingsopskrifter, som jeg løbende har ændret lidt på.

Hvorfor er chokolademuffins med creme fraiche super gode? Se her:

 • Alle opskrifterne er basisvarer i mit køkken, og derfor altid på lager.
 • Creme fraichen gør, at fyldet ikke synker til bunds i kagerne.
 • De er hurtige at lave.
 • Der er mange enkle mål, som gør det let for A at være med.
 • De kan bages, når man lige har lidt creme fraiche tilovers, der trænger til at blive brugt.
 • De kan varieres på mange måder.
 • Og vigtigst af alt – de smager SUPER godt

Til chokolademuffins med creme fraiche skal bruges:

 • 75 g (blødt) smør
 • 225 g sukker
 • 2 æg
 • 2½ dl creme fraiche (eller hvor stor din rest er… 1½-3 dl er ok)
 • 1½ tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker
 • 1 plade chokolade (150-200 g)
 • 270 g mel
 • Evt. andet fyld: kakao, bær o.l.
 • Forme
 • Olie til smørring

Chokolademuffins

Rør smør og sukker sammen til en blød masse. Gerne på en røremaskine.

Tilsæt æg og rør igen. Tilsæt creme fraice, vanilliesukker og bagepulver. Rør igen. Hak chokoladen groft. Tilsæt chokolade* og mel. Rør igen.

* Jeg bruger ofte blot hakket chokolade, men nogle gange tilsætter jeg også 2 spsk kakao for at få mørke chokolademuffins. Andre gange har jeg kun hakket halvdelen af chokoladen og dernæst smeltet den anden halvdel. Der kan også anvendes 100 g hvid chokolade og 100-200 g bær, f.eks. blåbær eller hindbær.

Chokolademuffins med creme fraiche

Chokolademuffins med creme fraiche

Chokolademuffins med creme fraiche

Chokolademuffins med creme fraiche

Fordel dejen i muffinsforme, så de er 2/3 fyldt. Jeg får 18 muffins ud af opskriften. Da jeg bruger silikoneforme, sørger jeg for at smøre dem, ved at væde et stykke køkkenrulle med olie, og hurtigt køre rundt i alle formene. Så slipper kagerne let.

Bag kagerne ved 180 grader midt i ovnen i 30 min.

Velbekomme hermed 18 lækre chokolademuffins med creme fraice.

Lignende indlæg:

2 tanker om “Chokolademuffins med creme fraiche – en opskrift”

 1. Sikke et tilfælde 😀.
  Jeg har lige en rest creme fraiche i køleskabet og tænkte lige på, at du vist havde en dejlig måde at slippe af med det på 😉 – nu behøver jeg jo slet ikke efterspørger opskriften,

  1. Haha det er helt perfekt!!! (Jeg bruger det nu tit i boller, men det er meget sjovere i kage).

   God påske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *