Jeg har tidligere nævnt min store lyst til peanutbuttersauce. Den får jeg bl.a. stillet med denne wokret. Det er egentlig en Pad Thai, som jeg har fundet hos Madbanditten (lige her ). Jeg har dog foretaget nogle justeringer, hvor den største er, at jeg ændret opskriften ‘tilbage’ til nudler fremfor spidskål.
Ingredienser til wokret:
- 200 g ægnudler
- 2 kyllingebrystfiletter (4-500 g)
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 æg
- 1 bundt forårsløg
- 1 bakke bønnespirer (150-200 g)
- Olie
- 4 spsk soya
- 3 spsk fiskesauce
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk sukker
- 3 spsk hvid balsamico
Ingredienser til peanutbuttersauce:
- 3 spsk peanutbutter
- 3 spsk soya
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk sweet chili sauce
- Vand efter behov (5-6 spsk bruger jeg)
Kog først ægnudlerne efter anvisning på pakken.
Skær kyllingen i tern. Snit løg i skiver og pres hvidløget. Opvarm olie i en wok og steg kylling et par minutter. Tilsæt løg og hvidløg og steg til kyllingen er gennemstegt.
Skub det til side i wokken og tilsæt tre æg. Lad dem stå og stege lidt, før det hele røres sammen, så det bliver til røræg i retten.
Snit forårsløgene. Tilsæt forårsløg og bønnespirer. Lad det stege et minuts tid. Tilsæt nudler.
Bland soya, fiskesauce, limesaft, sukker og balsamico i en skål. Hæld det op i wokretten og rør rundt. Lad det simre ca. 5 min.
Rør peanutbutter, soya, limesaft og sweet chili sauce sammen. Tilsæt vand til du opnår den konsistens, du bedst kan lide.
Server wokretten med peanutbutterdressing ved siden af.
Velbekomme.