Til Lillebrors barnedåb serverede vi tapas samt små dessert-tapas. Her havde jeg bl.a. lavet trøfler og små kiksekager med kondenseret mælk. Kiksekagerne er små lækre og smagfulde mundfulde med en let “karamelliseret” konsistens.
Opskriften på kiksekager havde jeg fundet i Blogland (surprise), hvor den er på flere blogs. Umiddelbart kan jeg spore den tilbage til Klidmoster, som hermed får æren 🙂 Hun har også fundet nogle lidt større (og bedre egnede?!) kiks end mig, så det er da værd at kigge efter.
Ingredienser:
- ½ dåse kondeseret mælk (står ofte på hylden med sukker)
- 150 g mørk chokolade
- 20 g smør
- Saltkiks*, ca. 75 stk
- Forme i passende størrelse (Jeg brugte Petit Four forme)
- Pynt
- Sprøjtepose gerne med “tud”
* Jeg brugte nogle små lidt tykke saltkiks, og så blev der ca. 25 kiksekager. Større kiks = færre kager. Jeg har også testet med de små saltkiks fra TUC. De er for tynde, efter min smag.
Smelt og bland kondenseret mælk, chokolade og smør i en gryde eller over vandbad. (Det kan også gøres i microbølgeovn, det er bare ikke noget for mig 😉 )
Put chokoladeblandingen i en sprøjtepose og læg en klat chokoladeblanding i hver form. Placer en saltkiks ovenpå og mas den ned i chokoladeblandingen. For æstetikkens skyld er det vigtigt, at der kommer chokolade på kiksens kanter, så den ikke efterfølgende kan ses. Placer en ny klat chokoladeblanding på kiksen og pres en ny kiks ned i. Gentag til kiksekagen er tre kiks “høj” og afslut med en pæn “klat” chokoladeblanding. Pynt før chokoladeblandingen stivner.
Placer kiksekagerne i køleskab natten over.
Velbekomme!
Lignende indlæg: